DOMOWE STUDIO KULINARNE

WEGEKUCHARZ AUTORSKIE PRZEPISY.  KUCHNI ROŚLINNEJ.
ZNAJDZIESZ MNIE NA:
Image Alt

O mnie

Domowe studio kulinarne

Witaj

Moją pasją jest gotowanie i wszystko, co z tym związane. Kocham pracować na nowych recepturach, tworzyć je, wykorzystując tym samym zasadę #zerowaste. Współautorka ebooka ``Sekrety Dyni``, fanka jogi, pozytywnej energii, dobrej oliwy, makaronu, ekologicznej żywności i warzyw w każdej postaci. Zaraz po jedzeniu drugą moją wielką miłością są Włochy. Co roku, odwiedzam je kilkukrotnie, zjeżdżając i eksplorując każdy region. Posiadam nawet, osobistą mapę z zaznaczonymi daniami i miejscami, z których pochodzą.Od najmłodszych lat, uwielbiałam spędzać czas w kuchni. Miałam to szczęście, że moja babcia była prawdziwą prekursorką kuchni fusion. To od niej czerpałam inspirację . W wieku 9 lat upiekłam 4 babki zebry dla mojej mamy na Dzień matki. Myślałam, że im więcej tym lepiej. Zużyłam całą mąkę, której wówczas nie było tak łatwo dostać 🙂 Dziś po latach doświadczeń wiem, że nie ilość ale jakość składników są kluczem dobrej kuchni. I tą właśnie wiedzą, chcę się dzielić na moich warsztatach. Wierzę również, iż energia jaką posiada kucharz w trakcie gotowania znajduje się, poźniej na talerzu. Dlatego uśmiecham się gotując 😉 Pragnę zarażać miłością do gotowania swoich gości i pokazać im, że stanie przy patelni może być, bardzo przyjemną i kreatywną zabawą. A efekty naszych starań, mogą zaskoczyć niejedno podniebienie.

Domowe studio kulinarne

Moje zainteresowania

Interesuję się głównie dietą śródziemnomorską, zwłaszcza włoską i francuską. A od jakiegoś czasu, zwariowałam na punkcie smaków wschodu. Nie ma nic lepszego, niż płynny humus na picie własnego wypieku. I właśnie te receptury, pojawiają się najczęściej na moich na zajęciach. Wszystkie te niezwykłe podróże i możliwość mieszkania, w południowych zakątkach, zaraziły mnie miłością i pasją do tamtejszego jedzenia, a praca z mistrzami kuchni ukształtowała mój gust kulinarny. I tak zrodził się pomysł, by zostawić miejski zgiełk i dotychczasowe zajęcie, aby żyć w zgodzie z sobą, blisko natury. Od 5 lat prowadzę warsztaty, przygotowuję imprezy okolicznościowe oraz cateringi. Robię to co kocham. 🙂 Stawiam na naturalne składniki i sezonowe produkty, które pochodzą od lokalnych dostawców i moich sąsiadów.
Na moich warsztatach, większość to przepisy autorskie. Stale pogłębiam swoją wiedzę, na różnego rodzaju kursach i szkoleniach kulinarnych, głównie we Włoszech.
Od 8 lat cieszę się wiejskim życiem w leśnym zaciszu, gdzie na co dzień w gotowaniu pomagają mi kot Aleksaner, kot Gebels, pies Boston i Viki 🙂 Tutaj też odbywają się nasze zajęcia, na które serdecznie zapraszam.

Galeria dań autorskich

Grzanki z grzybami leśnymi

szparagi

Szparagi

owsianka

Owsianka

beszamel

Beszamel

pierogi

Pierogi

Lasagna

Lasagna

Domowe studio kulinarne

Skontaktuj się

Jeśli szukasz inspirujących treści, które obudzą w Tobie kulinarną pasję, trafiłeś w odpowiednie miejsce.

Domowe studio kulinarne

Kuźnica 18a
97-425 Kuźnica

Email: poczta@domowestudiokulinarne.pl
Telefon:+48514300102