DOMOWE STUDIO KULINARNE

WEGEKUCHARZ AUTORSKIE PRZEPISY.  KUCHNI ROŚLINNEJ.
ZNAJDZIESZ MNIE NA:
Image Alt
Data warsztatów: 20.05.2023

Dzikie zioła na talerzu

   Zapraszam na niesamowite warsztaty kulinarne, które mam przyjemność poprowadzić, we współpracy z totalną miłośniczką roślinnej a w dodatku ziołowej kuchni.
Kasia uświadomiła mi, że w zasadzie nie muszę chodzić na zakupy, bo wszystko czego mi potrzeba, mam w ogrodzie.
A wszystkie te rośliny, to nieskończone bogactwo witamin i minerałów.
W ten oto sposób, wpadłyśmy na genialny pomysł, warsztatów z wykorzystaniem moich osobistych roślin .A wszystko to, podkręcone włoskim twistem
 Na warsztatach zrobimy:
  • Zielone pesto z polnych ziół
  • Dziką zupę
  • Ravioli z sezonową zieleniną i chrupiącą szałwią
  • Puszyste placuszki z kwiatów bzu, zanurzone w syropie z mniszka lekarskiego
Podczas warsztatów, Kasia dyplomowana zielarka opowie o właściwościach i cudownych mocach użytych ziół. Ja natomiast poprowadzę część kulinarną, pokażę, jak w prosty sposób podkręcić ich smak. Jeśli pogoda pozwoli, wszystkie roślinki zbierzemy sami, nauczymy się gdzie ich szukać i z czym ich nie pomylić.

Prowadząca: Kasia Mamcarz
Data: 20.05.2023
Godz: 10 do ok.14ej
Cena: 320 zł
Grupa: max.10osób

🌱kuchnia wegańska