DOMOWE STUDIO KULINARNE

WEGEKUCHARZ AUTORSKIE PRZEPISY.  KUCHNI ROŚLINNEJ.
ZNAJDZIESZ MNIE NA:
Image Alt
Data warsztatów: 30.04.2022, 17.10.2022

WEGAŃSKA KUCHNIA WŁOSKA

Zmysłowa kuchnia włoska to kuchnia, która łączy ludzi. To jedzenie, które budzi emocje i uzależnia od smaków. Tajemnicą włoskich receptur, jest szybkie ich przygotowanie, bez długiego duszenia i smażenia, co pozwala zachować kolor, soczystość i strukturę produktów. Charakteryzuje się w dużej, mierze różnorodnością sezonowych warzyw i owoców a stragany obecnie uginają się pod ich ilością.

To świetna okazja aby zamienić pyszne klasyczne receptury na wegańskie wersje tych przepisów!

Zatem do dzieła, zapraszam na warsztaty.

 

A co przygotujecie:

  • Minestrone alla Genovese –słynna zupa z Cinque Terre z dodatkiem bazyliowego Pesto
  • Spagetti alla Carbonara- rzymska pasta w wersji wegańskiej o niebo lepsza!
  • Scaccia ragusana- sycylijska zawijana pizza
  • Panna cotta z kwiatem soli pod kruszonką-tradycyjny włoski deser z Piemontu

 

Uczestnicy warsztatów będą mogli samodzielnie gotować w oparciu o najwyższej jakości produkty.
Nasze sukcesy kulinarne uczcimy lampką, jakżeby inaczej, włoskiego wina lub napojem.

 

Prowadząca: Kasia Mamcarz
Godz: 10 do ok.14ej
Cena: 260 zł
Grupa: max. 8 osób